Daca-ti place acest blog sustine-l vizitand si reclamele de pe el
Ma mai gasesti si aici

marți, 9 februarie 2010

Basarabia: Pamant Romanesc ...sau nu?


Multi romani intrebati daca ar vrea (re-)unirea Romaniei cu Moldova ar spune nu,pentru ca sunt de 10 ori mai saraci ca noi.
Eu zic da!
Ce stiu si ei destul de bine e ca dupa '90 eram la fel de saraci ca moldovenii.deci eram egali(financiar).
În cuvântarea sa ţinută Parlamentului României din februarie 1991, Mircea Snegur, preşedintele Republicii Moldova, a vorbit despre identitatea comună a moldovenilor şi a românilor, referindu-se la românii de pe ambele părţi ale Prutului şi la teritoriile româneşti sacre ocupate de sovietici.
În 1991, româna a devenit limbă oficială a Republicii Moldova, iar drapelul tricolor românesc, cu o stemă moldovenească, a fost adoptat ca steag naţional. În plus, Deşteaptă-te, române!, imnul naţional al României, a devenit şi imnul Republicii Moldova. La acel moment se aştepta o unire cât mai rapidă a celor două ţări.
Mircea Snegur face in februarie 1992 o vizita la Bucuresti si are discutii cu presedintele tarii. iata si conversatia dintre cei doi pe aceasta tema:
"- Presedintele Ion Iliescu: Ei cine o sa faca unirea va intra in istorie.
- pauza...
- Presedintele Mircea Snegur: Hai s-o facem noi domnule presedinte...
- pauza... pauza lunga fara raspuns..."
Oare cine trebuia sa raspunda? Sunt convins ca daca in acel moment domnul presedinte Ion Iliescu ar fi spus hai, Mircea Snegur l-ar fi urmat.

Conform sondajelor din martie 2006, 51% din populaţia României sprijină uniunea cu Republica Moldova, iar 27% sunt împotrivă . Dintre partizanii uniunii, 28% sprijină uniunea, incluzând Transnistria, iar 16% fără Transnistria.
Concluzia:Cand ne-au vrut ei am fost noi prosti
Acum noi suntem in UE iar ei nu. DAR VREM
Din cauza considerentelor geopolitice nu se mai poate momentan(România intră în sfera de influenţă a Uniunii Europene, în timp ce Republica Moldova, membră a C.E.I, se situează în sfera de influenţă a Rusiei, care ocupa Transnistria şi Tighina).

surse: wikipedia.org si ziua.net

Niciun comentariu: